WELKOM OP DE WEBSITE: HELPTHEGAMBIA.COM

Banjul International airport


Banjul International airport

“Na ngadef” is de veelgebruikte begroeting in Gambia en betekent ‘hallo’ in de Wollof stammentaal, die verreweg de meeste Gambianen kennen. Van harte welkom op deze site, die u meeneemt op een reis naar het West-Afrikaanse Gambia. Het is het kleinste land op dit continent en sinds 1995 helpen wij een aantal families van deze vriendelijke, maar buitengewoon arme, bevolking door middel van scholing, huizenbouw, hulpzendingen en het verwezenlijken van andere projecten die hard nodig zijn.

 

Strand bij Palm Beach Hotel


Strand bij Palm Beach Hotel

 

In oktober 2017 zijn wij voor de 43ste keer naar Gambia geweest en we mogen het dus ondertussen wel ons tweede thuisland noemen. Onze vriendschappen met de lokale bevolking zijn op deze site beknopt beschreven om u een indruk te geven van wat wij zoal voor hen doen. Mocht u over dit land, zijn bewoners en onze ervaringen nog meer willen lezen en zien, dan verwijzen wij u graag naar de knoppen “Gambiaboek” en “Foto’s” elders op deze site…

Wij zijn van mening dat het de moeite waard is om enkele door ons geselecteerde lieve en bescheiden mensen in Gambia structureel een beter toekomstperspectief te bieden en wij realiseren dit alles als privé-personen, dus zonder back-up van een stichting of vereniging.

Wij wensen u alvast veel lees- en kijkplezier,

Henk & Hennie Meeuwis

Comments are closed.