Contact

Mocht u al lezende geïnteresseerd zijn geraakt en meer willen weten over Gambia (m.u.v. hotels, bezienswaardigheden en overige puur toeristische VVV-informatie), dan kunt u ons mailen. Hiervoor gebruikt u het contact-formulier onderaan de pagina.

                                         Klik hier om naar het formulier te gaan

Bovenstaand contactformulier kunt u ook gebruiken wanneer u zelf eens zou willen mailen met Alfusainey of Joe. Als u uw bericht aan ons mailt, zullen wij het aan hen doorsturen en u daarna hun antwoord doen toekomen.

Mocht u zelfs zó geïnteresseerd zijn geraakt dat u voor onze vrienden op financieel gebied iets wilt betekenen, dan kunt u uw donatie overmaken op IBAN-nummer:

Uit respect een kus op de hand van de Alhaji!

NL88RABO 01467.69.074 t.n.v. H.A.J.A. Meeuwis onder vermelding van “Gift Gambia”.

 

Indien u uw donatie graag besteed wilt zien aan een bepaald doel (bijvoorbeeld schoolgeld), dan kunt u dat erbij vermelden. Wij zullen er vervolgens zorg voor dragen dat uw wensen naar beste vermogen worden ingewilligd!

Wij zeggen u hartelijk dank voor het bezoeken van onze website.

Abaraka baake!!

Henk & Hennie Meeuwis

Het gezamenlijke gebed is voor onze vrienden het enige wat zij, in hun ogen, voor ons terug kunnen doen!

 Crew

Website ontwerpers van SG Were Di

 

 

V.l.n.r. Julien Duclos – Martijn Raijmakers – Tom Geraedts – Otger van Delft – Ton Arends & Henk Meeuwis

 

 

Otger van Delft

Mijn naam is Otger van Delft en ik ben sinds vier jaar docent informatica (computerkunde) aan scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Ik vind het een voorrecht dat ik mijn collega, Henk Meeuwis, heb kunnen helpen met zijn passie voor Gambia. Vanuit mijn functie heb ik leerlingen gevraagd om voor hem een website samen te stellen over dit Afrikaanse land en hoewel dit in eerste instantie als vervangende opdracht binnen mijn vak was bedoeld, werd het uiteindelijk door Henks gedrevenheid en perfectionisme veel meer.

De input van Henk kende geen grenzen en het doorzettingsvermogen van de leerlingen evenmin! Het is echt grandioos wat mijn collega en mijn leerlingen – nota bene in hun drukke examenjaar en hun vrije tijd – voor elkaar hebben gekregen. Zowel in kwantiteit als in kwaliteit hebben zij heel veel en heel goed werk verricht! Grote klasse!

Helpthegambia.com is een zeer informatieve, prachtige en tweetalige website geworden, waar zeer veel mensen plezier van kunnen hebben en zodoende een goed inzicht kunnen krijgen in alle projecten die door Henk en zijn vrouw in Gambia zijn opgezet.

Iedereen veel lees- en kijkplezier!

Otger

———————————————————————————————————————————————————-

Ton Arends

Ik ben Ton Arends en na enige tijd hebben we de website Helpthegambia opgezet. Dit alles onder toeziend oog van onze leraar informatica, mr.Van Delft. Voor mr. Meeuwis staat nu een degelijke website klaar die ongetwijfeld iets toevoegt aan zijn goede doel!

De start van Helpthegambia was een informatica-opdracht en mr. van Delft heeft Martijn en mij toen benaderd, omdat we een stukje voorop liepen op het gebied van HTML. Rond die tijd had mr. Meeuwis al plannen om zijn goede doel via het web aan de man te brengen. Zodoende konden Martijn en ik iemand helpen en op een creatieve manier onze informatica-opdracht afronden.

Na veel besprekingen over de wensen van onze opdrachtgever, mr. Meeuwis, werd de website door Martijn geschetst, waarna deze schetsen door mij zijn omgezet in HTML. Na een sterke start verliepen de vorderingen aan Helpthegambia minder vlotjes. Gelukkig kon Julien toen inspringen om orde op zaken te stellen. Met de nodige kennis van Julien konden veel plannen die al lang tijd op tafel lagen, door hem snel in de website worden gezet. Het is aan hem te danken dat we nu naast de fotopagina, overzichtelijke tekst en plaatjes en nog veel meer, een eindresultaat behaald hebben!

Hoewel project Helpthegambia voor onze groep ten einde loopt, is een website nooit af. In de toekomst ligt er werk voor nieuwe leerlingen klaar om bijvoorbeeld een nieuwspagina te maken. Of misschien een doorstart van de website naar PHP, zodat mr. Meeuwis eenvoudig artikelen kan toevoegen en bewerken. Met de kennis van toen hebben we in ieder geval geprobeerd ons te richten op de handige combinatie van HTML en CSS. Zodoende staat er een degelijke code klaar, die door anderen (hopelijk) snel op te pakken is.

Tot slot wens ik mr. Meeuwis veel succes met zijn goede doel. Ik heb hem als een altijd vrolijke man gekend, die veel geduld voor ons heeft opgebracht. Tijdens de besprekingen hebben we ook veel te horen gekregen over een land dat ver van ons bed staat. Altijd indrukwekkende verhalen met leuke momenten waar gelachen kon worden. Mocht u daarom iets kunnen missen, mr. Meeuwis kan uw hulp direct inzetten. Of stuur hem een mail; alle feedback helpt een al positieve man dit geweldige werk voort te zetten!

Ton

———————————————————————————————————————————————————-

Martijn Raijmakers

Mijn naam is Martijn Raijmakers, ik heb dit jaar HAVO afgerond op SG Were Di. Een van de leukere vakken binnen mijn pakket was informatica, vooral omdat het een erg praktijkgericht vak is. De momenten waarop we met een kleine groep een project mochten doen waren het leukst, zeker als deze projecten in opdracht waren voor andere docenten, zoals dit project voor Mr. Meeuwis. Hoewel ik minder gevorderd was in de technische kant van websites maken dan de andere leerlingen waarmee ik samenwerkte, was mijn hulp toch gewenst qua opmaak en stijl van de website.

Voor mij zijn de eerste weken het meest leerzaam geweest. Dit omdat er in de beginfase veel moet worden ontworpen, geschetst en bedacht moet worden voordat er aan de slag kan worden gegaan in de programmeertaal. Daarnaast was het ook erg leerzaam dat de band die we met Mr. Meeuwis hadden niet erg zakelijk was, hierdoor vertelde hij regelmatig wat over het leven in Gambia en hoe men zich daar gedraagt. Ik denk dat ik door deze verhalen meer inzicht heb gekregen in het leven daar en de problemen die aanwezig zijn.

Het eindresultaat is een mooie website geworden, dat zeker veel en uitgebreide informatie bied over Gambia en de ervaringen van Dhr. Meeuwis.

Ik heb met genot aan deze website gewerkt, veel leesplezier!

———————————————————————————————————————————————————-

Julien Duclos

Ik ben Julien Duclos en zit momenteel in het laatste jaar VWO op SG Were Di. Tijdens mijn middelbare schoolloopbaan heb ik 2 jaar met plezier het vak informatica bij Mr. v. Delft gevolgd, wat ik nu succesvol heb afgerond.

In 5 VWO heb ik een informaticaproject gehad, waarbij ik kennis heb gemaakt met twee opmaaktalen voor webpagina’s. Eenmaal ook de eindopdracht afgerond, ben ik door Ton Arends gevraagd of ik mee wilde helpen met het maken van deze website voor Mr. Meeuwis, wat ik natuurlijk meteen heb aangenomen. Zeker omdat het om een goed doel ging en mijn hulp blijkbaar zeer gewenst was. Ik heb hierbij mijn opgedane kennis van zowel HTML (HyperText Markup Language) als CSS (Cascading Style Sheets) verder toe kunnen passen en her en der wat uit kunnen breiden. Het is dus zeker een leerzame ervaring voor mij geweest!

De website is veelzijdig geworden, met zowel aandacht voor het door Dhr. Meeuwis geschreven boek als met foto’s geïllustreerde verhalen over persoonlijke ervaringen met het land Gambia, die hij altijd met veel enthousiasme met ons deelde.

Kortom, ik heb er met plezier aan gewerkt en ben trots op het eindresultaat!

————————————————————————————————————————————————————–

Willem Vissers

Ik ben Willem Vissers. Ik ben 18 jaar oud en zit nu op 6 VWO. Ik heb samen met Ruben van Dam de opdracht gekregen om deze website van een ander domein te verplaatsen naar zijn eigen domein. Eerst kon je de website alleen bereiken via helpthegambia.flikthet.nl. Nu hebben Ruben en ik er voor gezorgd dat de site op zijn eigen domein staat. Wij hadden een paar opstartproblemen maar hebben uiteindelijk met veel plezier en toewijding aan dit project gewerkt. Het was de eerste keer dat we met WordPress werkten en dus hebben we er zeker veel van geleerd. Ik ben erg tevreden met het resultaat. 


Ruben van Dam

Hallo, ik ben Ruben van Dam, leerling aan Sg Were Di in Valkenswaard. Ik zit in mijn laatste jaar van het Vwo. Ik geniet al een aantal jaren van het vak Informatica wat ik van niemand minder krijg dan meneer Van Delft.  Aan het eind van 2016 ben ik samen met een klasgenoot, Willem Visser, begonnen aan deze site. Meneer van Delft had twee fanatieke leerlingen nodig die een aparte opdracht gingen doen. Zodoende zijn Willem en ik aan de slag gegaan met dit uitdagende project.

We moesten deze site van een ander domein verplaatsen naar zijn eigen domein. Hiernaast moest hier en daar wat aangepast worden aan de site. De site is gemaakt en wordt bijgehouden met het programma WordPress.  Willem en ik hebben er veel energie ingestopt maar ook veel voor teruggekregen. We hadden nog niet eerder met WordPress gewerkt, dit zorgde voor wat opstartproblemen, maar gaandeweg leerden we veel.

Contact-formulier

info@helpthegambia.com

 

Opmerkingen en vragen zijn welkom.

* indicates required field

Comments are closed.