HULPZENDINGEN

Naarmate steeds meer mensen in onze omgeving op de hoogte waren van onze acties in Gambia, kregen we van lieverlee ook steeds meer spulletjes aangeboden om in onze koffers mee te nemen..
Op een gegeven moment werd dit zó veel (want als je net als Gambianen helemaal niets hebt, kun je alles gebruiken), dat wij besloten om tussen onze bezoeken door ook materialen te versturen naar onze vrienden in Gambia. In al die jaren zijn alle dozen die wij hebben verstuurd (en dat zijn er vele tientallen geweest!) netjes bij de geadresseerden aangekomen.
Helaas werd de verzending per post uiteindelijk te duur (bijna €100 per doos) en zijn wij overgestapt op de veel goedkopere zeecontainer. Onze vrienden zijn erg dankbaar voor deze hulp en die wordt dan ook bijzonder op prijs gesteld!!

Zeecontainer

De optie om spullen naar Gambia te versturen per zeecontainer ontdekten wij per toeval tijdens een gesprek met een medepassagier op de luchthaven. De goederen zijn per boot wel wat langer onderweg dan met de post (die het per vliegtuig verstuurt), maar het belangrijkste voor onze Gambiaanse vrienden is niet de factor tijd, maar het feit dát ze de spullen krijgen.
Voor de verzending per zeecontainer is alleen het volume van belang en niet het gewicht, zodat wij nu jaarlijks bijna 2.000 kilogram aan goederen kunnen verschepen: ongeveer tienmaal (!) zo veel als per post voor hetzelfde bedrag. Het ophaalsysteem in Gambia van de verstuurde dozen is door de verschepende Nederlander perfect geregeld, zodat alle dozen netjes aankomen bij de geadresseerden!

U zult begrijpen dat dit containerschip voor onze Gambiaanse vrienden eenzelfde impact heeft als Pakjesboot 12 voor onze kinderen in Nederland…

Comments are closed.