EBRIMA

Ebrima Jallow [iebraima djalloo] is eind vijftig, getrouwd en heeft vijf kinderen.
Hij werkt als strandober in de Beach Bar van Palm Beach Hotel en oefent zijn beroep met veel overgave uit. Hij is een van die Gambianen met een dienstverlenende taak die oprecht van zijn gasten houdt en er alles aan doet hen te plezieren.
Twee jaar geleden scheurde zijn compound in Barra, een stad op de noordoever van de rivier de Gambia, en het dak stortte in. Wij hebben besloten hem en zijn gezin te helpen met de wederopbouw. Wij kopen cement, zand en betonijzer bij de bouwmarkt en zorgen voor het transport. Ebrima en de zijnen zorgen voor het maken van cementblokken en het opmetselen van de muren. Bij ons laatste bezoek in oktober 2017, was hij klaar om te beginnen aan het dak. Voor Gambianen is het hebben van een eigen compound heel erg belangrijk, want dat scheelt elke maand huur en dus hebben ze meer geld over voor eten en scholing.

Ebrima is thans op een leeftijd dat zijn tanden het begonnen te begeven en het eten van dingen als vlees, brood en hard fruit waren een serieus probleem geworden. We hebben hem meegenomen naar een Gambiaanse tandarts in Serrekunda en hem daar een mooi gebit laten aanmeten. Op het eerste gezicht lijkt dit een investering in luxe, totdat je je realiseert wat het betekent om de rest van je leven alleen met je tandvlees te moeten eten! Bovendien is hij nu natuurlijk als ober een heel stuk representatiever met een mooi gebit dan een verzameling rotte stompjes….

 

 

Ebrima’s compound in Barra

Comments are closed.