SHABA [sjaba]

Shaba werkte vroeger in het restaurant van ‘Yellowman’, dat tussen Palm Beach Hotel en restaurant ‘Kunta Kinteh’ in lag. Hij deed daar allerlei kleine klusjes, maar Shaba had zodoende wel een baan en was daar tevreden mee.
Het lot besliste echter dat het restaurantje van regeringswege werd gesloopt en dat hij van de ene dag op de andere zonder werk zat. Een vriend van hem die op het strand destijds nog ansichtkaarten verkocht, gaf hem een gedeelte van zijn handelswaar om op die manier toch wat te kunnen verdienen, want geen werk betekent in Gambia geen geld! Later heeft Shaba, die eigenlijk Omar heet, zijn handeltje uitgebreid met ringen, kettingen en andere kleine snuisterijen om in zijn levensonderhoud te voorzien.


Shaba met zijn ‘Mobile Aldi’!

Hij is erg geïnteresseerd in Europese landen en luistert graag naar verhalen van toeristen. Hij prijst zichzelf op het strand aan als de ‘Mobile Aldi’, omdat hij – net als de supermarktketen – veel artikelen heeft tegen lage prijzen.
Voorts beheert hij samen met anderen het souvenirwinkeltje bij Kunta Kinteh en doet hij allerlei klusjes in het restaurant. Ook hij is getrouwd en moet op deze manier de kost verdienen voor zijn vrouw en twee kinderen.

 

 

 

 

Comments are closed.